понеделник, 17 юни 2013 г.

Конформизмът убива. Или защо трябва да искаме оставка на правителството Орешарски.

След като стана ясно, че Пеевски ще бъде отстранен от поста си шеф на ДАНС, сега на дневен ред е друг въпрос. Това е – какво искате с тези протести? Оставка на Орешарски ли? Какво целите с тази оставка?
            На първите два въпроса отговорът е очевиден – искаме оставка на Орешарски. Третият въпрос поражда множество спекулации, като тезата, която се лансира от управляващите е позната и от зимните протести: „Какво сега, да дойде ГЕРБ на власт ли искате?”
            Позволете ми да не се съглася с манипулацията, разпространявана от БСП и ДПС чрез ТВ7 и да кажа ясно, че не протестирам, за да дойдат ГЕРБ на власт. В искането за оставката на Орешарски съзирам 3 цели:
1) Възпитателен ефект. На първо място това. Подобно на наказателното право, така и в гражданския контрол, основно място се отрежда на възпитанието на провинилия се. Тук имаме демонстрация и яснота, че правителството и мнозинството правят задкулисни договорки с олигархията, че направо мафията ги държи за топките. Това е обществено неприемливо, като реакцията е протест до оставка. По линията престъпление-наказание, само че в политически вариант. Така се отправя послание до всички следващи управляващи – ние такова поведение не търпим. Дава се яснота и на всички останали политици, че поведение на прозрачност, честност, откритост и служба на страната е това, което искаме. Стимулираме ги да правят това, за да се харесат. В обобщение – управляващите се държат така, както ние им позволим.

2) Отстраняване на олигархията от властта – след като стана ясно, че хората, които узурпират икономиката ни чрез шуробаджанащина и политически протекции са основен фактор в правителството на Орешарски, то това правителство трябва да си ходи. Дали следващото управление ще е пак повлияно от олигархията или не – зависи от нас какво ще изберем, но пак шансът е по-голям от 100%-та сигурност на настоящият момент. Свалихме ГЕРБ, ще свалим Орешарски, сваляме всички следващи, които играят с мафията.

3) Надежда за българските граждани – политическата саморазправа на протеста с управляващата класа вдъхва надежда на всички българи, че оправия има. Че заедно можем, че в страната има граждани, загрижени за управлението й, които не се дават да бъдат мачкани от корумпирани политици и олигархия, които не се поддават на евтини манипулации. Граждани, които са непримирими пред задкулисието, демагогията, кражбите и прочее политически аномалии толкова характерни за нашият преход. Това мобилизира, ефектът ще е огромен – не само политически, но и икономически, социален културен. Да, всеки народ заслужава управляващите си, ние показваме, че заслужаваме нормална държава. За всичко това ще ни благодарят и читавите хора в БСП, които не са никак малко и които най-накрая ще могат да отстранят паразитите от ръководството си.

Всичко това са реални, конкретни цели, които, убеден съм, споделяме много хора на площада днес – осъзнато или не. Единственото, което може да ни спре е конформизмът. Това, което се опитват да ни набият в момента в главите от управляващата клика – че сме безсилни, че каквото и да направим пак ще е олигархията на власт, че това били нормални компромиси в политиката, че ГЕРБ щели да се върнат на власт, а те били по-лоши.

Не вярвайте, искайте повече, Stay hungry, stay foolish, искаме и можем да имаме нормална държава и това е пътят. Конформизмът убива. Не бъдете конформисти, живейте и ДАНСwithme :)

Няма коментари :

Публикуване на коментар